چه هاستی خریداری کنیم؟
پس از انتخاب نوع هاست و نام دامنه ،معمول ترین سوالی که ذهن فردی که قصد راه اندازی وبسایت را دارد به خود مشغول میکند ،این است که چه هاستی را برای سایت خود انتاب نمایم؟تفاوت انواع هاست چیست؟و کدامیک مناسب سایت من است؟
در این مقاله قصد بررسی انواع هاست را داریم تا بتواند برای انتخاب مناسب ترین نوع آن برای شما ،پاسخگوی سوالاتتان باشد.
هاست چیست؟
هاست به میزان فضای ذخیره سازی میگویند که از سمت سرور برای مدیر یک وبسایت اختصاص میابد.این اطلاعات در مرکز ذخیره اطلاعات یا Data Center قرار دارند.در واقع هاست مرکزی همیشه فعال و 24 ساعته است که اطلاعات سایت شما را بصورت 24 ساعته برای کابران نمایش میدهد.این موضوع به این دلیل که هاست همواره روشن است محقق میشود.
انواع هاست کدام است؟
انواع سرویس های هاست توسط شرکت های میزبان هاست و یا شرکت هاستینگ ارائه میشوند که کاربر با توجه به نوع کاربری خود ،کانفیگ سرور و امکانات سرویس یکی از انواع آنرا انتخاب میکند.
در ادامه به بررسی انواع هاست خواهیم پرداخت :
انواع هاست
هاست تمام اختصاصی
Dedicated server یا هاست تمام اختصاصی نوعی از هاست است که بواسطه آن یک سرور اختصاصی از دیتاسنترها تهیه میشود و سپس سیستم عامل و کنترل پنل و کانفیگ سرور بر طبق نیاز مشتری بر روی آن نصب میشود.پس از آن این هاست از سوی سرور به عنوان هاست تمام اختصاصی به یک وبسایت اختصاص داده میشود.این نوع از هاست مناسب وبسایت هایی است که حجم کاربران زیادی را دارد و یا پس از مدتی نیاز است تا آنرا گسترش دهند.
هاست نیمه اختصاصی
Vps hosting یا هاست نیمه اختصاصی نوعی از هاست بنام سرور مجازی است.شرکت های هاستینگ بدین منظور که بتوانند برای مشتریان خود هاست مجازی ارائه دهند ،ابتدا یک هاست اختصاصی برای خود فراهم نموده سپس بر روی آن مجازی سازهایی نظیر kvm و یا vmware نصب میکنند.سپس از این سرور چندین سرور نیمه اختصاصی فراهم میاورند.در صورتیکه سایت شما چندین سال عمر دارد ،استفاده از این هاست برای شما میتواند مناسب باشد.
هاست اشتراکی
Shared hosting یا همان هاست اشتراکی جزو هاست های پرطرفدار دنیاست.شرکت های هاستینگ پس از آنکه برای خود یک سرور اختصاصی فراهم آوردند ،این هاست را به 200 الی 500 هاست تقسیم نموده و آنها را بنام هاست های اشتراکی به کاربران خود اجاره میدهند.این مدل از هاست برای افرادی که به تازگی قصد راه اندازی یک وبسایت را دارند است.
هاست رایگان
هاست رایگان یکی از انواع مدل هاست است که برای افرادی که به تازگی قصد ورود به طراحی سایت را دارند و یا وبلاگ نویس اند ،مناسب است.این هاست با ظرفیت بسیار محدود به کاربران خود ارائه میشود.اما در کنار رایگان بودن آن معایبی نیز دارد که عبارتند از سخت افزار بی کیفیت ،عدم پشتیبانی ،رابط کاربری ضعیف و خطر از بین رفتن اطلاعات را دارد.اگر در حوزه طراحی سایت تازه کار هستید و یا از باخورد مخاطب خود از سایتتان مطمئن نیستید ،این نوع از هاست را امتحان نمایید.
هاست رایگان
هاست وردپرس
هاست وردپرس مناسب استفاده برای وبسایت هایی است که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنند.در دنیای وب استفاده از وردپرس روز به روز در حال افزایش است .طبیعتا این نوع از هاست نیز روز به روز با استقبال روز افزونی مواجه است.بنابراین در صورتیکه وبسیات شما قرار است با سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی شود ،استفاده از این نوع از هاست به شما پیشنهاد میگردد.
هاست وردپرس و هاست جوملا
هاست ایران
هاست ایران نوعی از هاست است که به تازگی در دنیای انواع هاست وارد شده است.هاست ایران به معنای هاست هایی است که دیتاسنترهای آن در ایران است.این نوع از هاست نیز مانند دیگر نواع هاست از مزایا و معایبی برخوردار است که برخی از مزایای آن عبارتند از عدم ریسک تحریم ها به دلیل وجود آن در کشور ،جلوگیری از خروج ارز از کشور و افزایش سرعت لود سایت به دلیل اینکه کاربر و سرور محلی و یا local است.
هاست حرفه ای ایران
هاست لینوکس یا هاست ویندوز
بطور کلی دو نوع هاست وجود دارد :
*هاست لینوکس
*هاست ویندوز
که در مورادی با یکدیگر تفاوت دارند.در ادامه به بررسی تفاوت های این دو نوع از انواع هاست خواهیم پرداخت:
- هاست هایی که لینوکس ارائه میدهند ،از سیستم عامل های لینوکسی و هاست هایی که هاست ویندوزی ارائه میدهند دارای سیستم های ویندوز هستند.
- رایج ترین وب سروری که توسط لینوکس مورد استفاده قرار مییرد ،آپاچی است که توسط زبان های python ،php ،perl و CGI پشتیبانی میکند.در حالی که وب سرور هاست ویندوز IOS است که از زبانه های NET و ASP پشتیبانی میکند.توجه به این نکته حائز اهمیت است که به دلیل اینکه اکثریت سایتهایی که در دنیای وب موجودند با استفاده از زبان PHP نوشته شده اند.لذا هاست ویندوزی عملا مورد استفاده این سایت ها نخواهد بود و استفاده از هاست لینوکس پیشنهاد میگردد.
- هاست لینوکس برای وبسایت هایی که از سیستم مدیریت محتوای :وردپرس ،جوملا ،دروپال ،دیتالایف و یا حتی از فروشگاه سازهایی نظیر پرستاشاپ استفاده میکنند به دلیل اینکه در سورس کد آنها از زبان PHP استفاده شده ،استفاده از هاست لینوکس پیشنهاد میگردد.
- هاست لینوکس از پایگاه داده MSSQL یا SQL SERVER و هاست لینوکس از MSQL پشتیبانی میکند.نکته مهم این است که تمامی سیستم های مدیریت محتوای معروف برای اینکه به درستی عمل کنند ،به پایگاه داده MSQL نیاز دارند.
- امنیت مهمترین نکته ای است که صاحبان وبسایت به آن توجه دارند.اما باید بگوییم که در این زمینه هاست لینوکسی و هاست ویندوزی تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند .
- سرعت نیز از موارد مهم دیگری است که از نظر کاربران یک وبسایت مهم است.اما در مورد سعت باید گفت که این عامل وابستگی زیادی به سخت آفزار شرکت های ارائه دهنده هاست دارند و ربط چندانی به نوع سیستم عامل ندارد.اما این نکته نیز ناگفته نماند که به دلیل اینکه لینوکس ابزارهای بیشتری جهت بهینه سازی و بالا بردن سرعت سایت ها دارد میتوان گفت سرعت هاست لینوکس گاهی از سرعت هاست ویندوز بالاتر است.
اگر تا به اینجای مقاله باز هم نمیدانید کدام هاست متناسب با نیاز شماست با توجه به یک مورد مهم میتوانید بهترین هاست را انتخاب نمایید.نکته مهم اینکه نیازهای وب سایتتان را بررسی نمایید.بدین منظور باید بدانید که وبسایتتان با چه زبانی نوشته شده است.در صورتیکه نمیدانید زبان کد نویسی سایتتان چیست میتوانید آنرا از برنامه نویس سایت و یا شرکتی که سایت را برایتان طراحی نموده سوال نمایید.همچنین در صورتیکه میخواهید فروشگاه ساز ،وردپرس ،جوملا ،دروپال و اپن کارت بر روی سایت خود داشته باشید به دلیل اینکه کدهای سورس این موارد با زبان PHP نوشته شده واجب است از هاست لینوکس استفاده نمایید.